Forum towarzyskie »

Kraków i okolice-spotkania,odpowiedzi i pytania...

No to gratulacje 😉
Zdjęcia pewnie będą pod koniec tygodnia - będę miała teraz dość ciężki tydzień, nawet nie wiem, jak je odbiorę z labu, będę musiała kogoś z domowników poprosić, bo w tych godzinach mam szkolenie. Ale myślę, że do weekendu się wyrobię z obrobieniem ich 😉
Szepcik dzięki za sesję zdjęciową. Nav dzięki za latanie po piwo.Swoją drogą niedobre było bleee.. Koneserem browaru nie jestem,ale jakieś nie do przełknięcia.Niemniej stresa złagodziło.. 😁
Poleciałam wczoraj do księgarni Kurant po tomik Maćka,upolowałam i się dziś cieszę  😜 nakład niebawem sie wyczerpie i kolejnego nie będzie.Ahh.. tomik jest z płytą ("Desperacja"😉 całe 15 zł,zachęcam bo warto(czysto obiektywnie to stwierdzam). To nie reklama,prawda?

Więc jak,kolejny zlocik 15.04 w Podium?Moze tym razem frekwencja voltowa dopisze.
Ja dobrze zrozumiałam,że fotosy będą pod koniec tygodnia jak Szepcik sie wyrobi czasowo,tak?
Mam nadzieję,że się nigdzie w kard nie wtrąciłam(strasznie starałam się tego nie zrobić)  👀
i że Macio wypadł fotogenicznie jednak,a nie jak go Magda skomentowała "jesteś beznadziejny wizualnie"  😵 takiej motywacji artystycznej mu było trzeba ahhhh...

Apeluję o obecność zlotową-re voltową 15.04 w Podium  😎
Tak, dobrze zrozumiałaś - zobaczymy jeszcze jak wyszły - bo jak nie trzeba ich będzie jakoś specjalnie poprawiać, to może i wcześniej.
Mnie nie bedzie w Podium, zostal miesiac do matury, moze zaczne sie w koncu uczyc  😀
Czy oglądaliście "Kundel bury i kocury" Pani Magdy Hejdy w zeszłym tygodniu?
Było o koniach.
Wiecie może gdzie jest lekarz sportowy, w jakiej przychodni?
Dużo wcześniej trzeba się zapisywać na wizytę? Czy trzeba mieć zrobione już jakieś badania przed wizytą i czy za taką wizytę się płaci?
Muszę zrobić badania na ten sezon a nie dokońca wiem jak się za to zabrać, będę wdzięczna za odpowiedź 😉
Miasto:  Kraków
Pełna nazwa: Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej "MEDICINA SPORTIVA" Centrum Ośrodek Medycyny Sportowej
Id placówki: 6185
Numer NZOZ / PWZ: 12-01227
Województwo: małopolskie
Ulica: Mogilska 80
Telefon: 012 617 82 22

Byłam tam ze 2 lata temu, chyba bezpłatnie ale nie jestem pewna, nie wiem czy mi klub nie sponsorował. A jeżeli tak, to zapłaciłam 80 zł, za karteczkę "niezdatna do sportu" haha  🤣

Badają Cię na miejscu.
Hmmm... Mam nadzieję,że jakoś w kwietniu zmontujemy się w Podium w kilka osób re-voltowo.
Termin do dogadania.
No chyba,że wcisnę Magdę z zespołem na któryś konkretny dzień,to fajnie byłoby gromadnie przybyć,w końcu nasza krakowska kuniara jakby nie patrzeć 😉

Maciek narazie zbastował.. 🤣

A tu Madzia(z Zakopower):

z obecnym zespołem(są utworki na stronie)  http://www.smokebreak.pl/mhb/

i z zespołem wcześniejszym (tez są utworki):
http://www.myspace.com/krewmariabloodymaryhttp://www.smokebreak.pl/mhb/

Może jednak Wam się spodoba,a daje czadu na koncertach,oj daje  😉
Kurczę! Czemu od wczoraj są takie upiorne korki w centrum?
Wieczorem miasto było zatkane jak słoik z ogórkami.

Czy macie jakąś cukiernię godną polecenia? W tym roku strajkuję z pieczeniem.
Tania, korki są bo remonty i na Nowohuckiej i Rondo Ofiar Katynia zamknięte.

Z cukierni to ja lubię U WILKA, jedna jest przy Królowej Jadwigi, a druga na Podgórzu.

I lubię też cukiernie to jest chyba już ul.Mostowa na Podgórzu, idąc od rynku podgórskiego w stronę ronda matecznego to jest po lewej stronie za bankiem millenium.
Tania,  będzie jeszcze lepiej, bo 6. kwietnia zamykają Basztową - dalszy etap remontu Długiej. Wszystkie autobusy pójdą alejami
http://www.mpk.krakow.pl/default.aspx?docId=2445&newsId=669&templId=6 Można by pomyśleć, że to żart primaaprilisowy, gdyby nie fakt, że ogłoszenie wisi już dwa dni
Ufff.... wróciłam z miasta.
Melduję cukierniczo: na Krupniczej czarny tłum -po wcześniejsze zamówienia. Na Starowiślnej tak samo.
Leciałam od Basztowej tu i tu aż wróciłam na Wiślną do Bliklego. Drogo jak nie wiem co-ale bez kolejki i dobre.
Korki narastają -Pilotów zatkana w obie strony. 🙁
Gdzie mogę znaleść aktualny rozkład busów z Krakowa do Zabierzowa? (a dokładnie z Bronowic Małych) 🙇
Gdzie mogę znaleść aktualny rozkład busów z Krakowa do Zabierzowa? (a dokładnie z Bronowic Małych) 🙇

Jeżeli nie znalazłaś nic w necie, to tylko na przystanku, niestety.
Ewentualnie są jeszcze autobusy mpk.
W necie wszystko jakieś stare 🤔
MPK rozkłady znalazłam. W takim razie na przystanku będę czuwać 😁
Apropos korków, ja ostatnio jechałam godzinę do kleparza z prądnika białego.
nie chce myśleć co będzie jak zamkną basztową.

wiosna zawitała może trzeba pomyśleć o zamianie 4 kółek na rower 😉
ja codziennie z bronowic dojeżdżam do huty i to w godzinach szczytu  😵 Nie potrafię sobie tego wszystkiego wyobrazić.
[quote author=Lenna link=topic=751.msg539036#msg539036 date=1270155300]

wiosna zawitała może trzeba pomyśleć o zamianie 4 kółek na rower 😉
[/quote]

Ja się tak zastanawiam, czy do mojej nowej pracy nie dojeżdżać rowerem.... Niby trasa byłaby fajna, ale z drugiej strony nie chcę przyjeżdżać zmachana i spocona, a potem wracać zmęczona, i w dodatku czasem wypadnie wracanie koło północy pewnie... a byłaby to przynajmniej godzina pedałowania w jedną stronę, jak nie więcej. Szkoda  🤔
szepcik może pomyśl nad skuterkiem 😀 Ja też korków mam dość... nagle im się zebrało na tyle remontów! a dziury dalej głębokością straszą  🙄
Spokojnie, przeżyłyśmy parę lat temu budowę pasa dla autobusów na alejach, przeżyjemy i to! :-)
szepcik może pomyśl nad skuterkiem 😀 Ja też korków mam dość... nagle im się zebrało na tyle remontów! a dziury dalej głębokością straszą  🙄

Skuter jest na tyle niepraktyczny, że posłuży tylko mi - odpadają zakupy rodzinne, wyjazdy na wakacje - no po prostu niepraktyczny, jak coś to już samochód a nie skuter.
Ja dalej w swoim temacie. Dogadałam na 99% koncert Magdy Hanausek Band w Podium dnia 15.04.

Nie mamy ustalonej godziny jeszcze(pewnie ok20-20.30). Fajnie byłoby gdyby jednak przy okazji zebrać się re-voltowo zlotowo.
Szepcik,Tania,Tusia i cała cała reszta krakusków.. mobilizujcie się na wiosenne pogaduchy.Tusia- Ty obiecałaś że już nie nawalisz  😁
Szepcik, wiadomo, ze samochód nie ma sobie równych  😀 Ale chodziło im o to, że na skuterze nie przyjedziesz do pracy spocona, a i korki sprawnie ominiesz  🙄  Chociaż rower fajna sprawa na spalenie boczków, sama muszę się zebrać na jakieś wieczorne przejażdżki  😵
Moj rower juz gotowy ale ja narazie chyrlam straszliwie wiec jak tylko sie wykuruje to do pracy na rowerku. Mam prosta droge bo jade 29-listopada do Rynku 20-25 min i jestem w pracy. teraz czasem w korkach stoje 30 min:/  No i na benzynie przyoszczędzę  😀
Mandi, 15 kwietnia powiadasz ....  😎
Ano Tusia 15 kwietnia... Masz jeszcze czas,żeby sobie wychodne załatwić  😜
Kurcze,może tym razem wypali jakoś...  👀
Ja nie wiem, czy mi się uda przyjść, bo o 17 wyruszam z Warszawy, i nie wiem dokładnie, o której będę z powrotem w jedynym słusznym mieście  😎
ja tak jak mowilam wczesniej - odpadam
Jesteście usprawiedliwione.. A reszta?  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się